Recension av schemaappar

För att förenkla vardagen av att gå i skolan kan man använda sig av schemaappar som visar schemat digitalt i mobilen. Detta istället för att gå runt med ett papper eller behöva logga in på skolans hemsida hela tiden för att få tillgång till schemat. Jag har recenserat tre stycken schemaappar som man kan ladda ner i App Store för iPhone eller i Google Play för Android mobiler. Hoppas ni hittar någon schemaapp som faller er i smaken!


Skolschema Be On Time

En relativt ny app som är utvecklad av ett UF företag. Appen har unika funktioner som till exempel påminnelser innan varje lektion, ett ”smartalarm” som anpassar sig efter schemat och buss/tågtider och dagens schema ligger som en widget i din smartphone.

Det betyder att man inte behöver gå in i appen för att se schemat, eftersom det syns på din startskärm. Denna funktion är en stor fördel då det är väldigt praktiskt och tidssparande (se bilden bredvid).

Jag har testat alla appar men detta är den som jag själv använder dagligen. Den är lätt att förstå och innehåller smarta funktioner.

Appen får 5/5 poäng. Detta är min personliga favoritapp!

Schema

Detta är också en app där man får se sitt digitala skolschema. Fördelar med den här appen är att det är lätt att byta emellan klasser, skolor och veckor.

Man kan spara sina ”favoriter” och tack vare detta kan man också bläddra snabbt mellan deras personliga scheman. Man kan enkelt ha koll på alla olika scheman man vill ha koll på!

Appen fungerar i alla lägen och schemat stämmer alltid. Det kan vara lite svårt att förstå hur man går till väga för att byta elev/klass/skola men det går att prova sig fram.

Appen får 4/5 poäng. En app jag länge använt mig av tills jag förnyade mig. Den duger!

SchemaAppen

Med den här smarta schemaappen kan man enkelt se sitt schema i en snygg och stilren design. Appen erbjuder även en kalender vy där man kan se hela schemat beroende på vad man själv föredrar. Det går snabbt att byta mellan klasser med historiken och

på ett ögonblick kan man ändra vecka. Det är även möjligt att välja schema utifrån klass, lärare, sal eller annan typ.

Nackdelar med SchemaAppen är att det efter uppdateringen inte är möjligt att spara sina skolor och klasser, man måste alltså söka om varje gång. Det blir jobbigt i längden och är inte speciellt smidigt. Dessutom stängs appen av helt oväntat då och då.

Appen får 2/5 poäng. Förhoppningsvis fungerar appen för andra, men den höll inte mina mått dessvärre.

Text och bild: Elsa Wadman

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *